• Patelnia elektryczna uchylna 6.3 kW Stalgast 40L od ręki 778002

Numer katalogowy: 778002
Gwarancja:
2 Lata
4890.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Przesyłka 0
Przesyłka kurierska pobraniowa - "za pobraniem" 0
Przesyłka kurierska 0
Dostępność na magazynie

Zamówienie telefoniczne: 664045533

Zostaw telefon


 


Patelnia elektryczna gastronomiczna firmy Stalgast (dostępna od ręki)





  • produkt bardzo wysokiej jakości

  • patelnia elektryczna uchylna przeznaczona jest zarówno do smażenia dużej ilości kotletów, duszenia potraw jak i do gotowania bigosu czy bograczu. Nadaje się także do gotowania ryb czy sosów

  • produkt znajduje szerokie zastosowanie w obiektach żywienia zbiorowego
  • ręczny przechył misy ułatwiający zlewanie zawartości
  • powierzchnia robocza 0.27m2
  • patelnia sterowana jest poprzez płynną regulację temperatury od 50*C do  300*C
  • termostat bezpieczeństwa z manualnym resetem zapobiegający przegrzaniu urządzenia

  • obudowa, oraz misa patelni wykonana jest ze stali nierdzewnej
  • wydajność urządzenia to ok. 100 kotletów/h
  • pojemność misy ok. 40 l.
  • stabilny stelaż patelni bardzo solidnie wykonany

  • patelnia posiada atest dopuszczający kontakt z żywnością

  • produkt wyprodukowany w Polsce
  • patelnia uchylna wyposażona jest w przewód o dł 5 x 1,5m


 


Przeznaczenie:


Patelnia elektryczna uchylna model 778002 przeznaczona jest do profesjonalnego użytku w punktach zbiorowego żywienia, barach, restauracjach itp. Urządzenie jest przeznaczone do smażenia, gotowania i pieczenia mięs oraz ryb a ponadto do sporządzania sosów.

Patelni uchylnej nie należy użytkować inaczej jak przewiduje to instrukcja obsługi.

W celu dodatkowych pytań należy skonsultować się z działem technicznym


Parametry:

image

wymiary misy : 50 cm x 56,5 cm , wysokość 15 cm

Charakterystyka budowy urządzenia:


Obudowa urządzenia została wykonana ze stali nierdzewnej. Powierzchnia robocza urządzenia zamocowana jest na stelażu z czterema nóżkami, za pomocą których można wypoziomować patelnię. Poziomowanie jest możliwe w zakresie +10mm, -5mm.

Głównymi elementami urządzenia są: misa wykonana ze stali nierdzewnej oraz 9 szt. elementów grzewczych, każdy o mocy 600W.

Z przodu urządzenia znajduje się panel sterowania, na którym umieszczone zostały wyłącznik główny, regulator temperatury, termostat bezpieczeństwa (reset) oraz lampka sygnalizacyjna. Uchwyt i dźwignia zapadkowa służą do przechylania misy. Ponadto misa posiada górną pokrywę zainstalowaną na zawiasach, którą można unieść za pomocą przymocowanego do niej uchwytu.

image

Obsługa urządzenia:


Przed pierwszym uruchomieniem należy usunąć folię ochronną z urządzenia. Powierzchnie zewnętrznej wewnętrzne umyć ciepłą wodą z dodatkiem środka odtłuszczającego, stosowanego do mycia naczyń kuchennych. Nie stosować środków ściernych i innych, które mogłyby zarysować powierzchnię. Domycia używać jedynie wilgotnej ściereczki. Po umyciu urządzenia, pozostawić je do całkowitego wyschnięcia, następnie podłączyć do sieci.




   • Bardzo ważne jest przeprowadzenie procesu „wypalenia się" patelni podczas pierwszego użycia. Należy to zrobić następująco (podczas pierwszego podłączenia urządzenia):


   −nałożyć do misy odpowiednią ilość tłuszczu;


   −ustawić temperaturę za pomocą pokrętła na 150°C (rozgrzanie misy do tejtemperatury zasygnalizuje zgaśnięcie lampki kontrolnej)


   −po zgaśnięciu lampki odczekać ok. 45min a następnie można przystąpić dosmażenia.


   • Podczas rozgrzewania patelni należy pamiętać o zamknięciu pokrywy misy.


   • Podczas smażenia powinno się kontrolować temperaturę misy poprzez regulator temperatury (aby zapobiec przypieczeniu potraw lub niedogrzaniu).


   •Przy kolejnych użyciach przed rozpoczęciem pracy urządzenia należy włożyć odpowiednią ilość tłuszczu do misy i wybrać pożądaną wartość temperatury. Dzięki wyposażeniu urządzenia w regulator temperatury można obniżać lub zwiększać wartość temperatury w zakresie od 50 do 300°C. Urządzenie zostało dodatkowo zaopatrzone w termostat bezpieczeństwa ustawiony na 320°C zabezpieczający misę przed przegrzaniem, co może się zdarzyć w przypadku uszkodzenia regulatora temperatury.


   • Podczas gdy urządzenie nagrzewa się do nastawionej wartości temperatury pomarańczowa lampka sygnalizacyjna się świeci. W momencie gdy urządzenie osiągnie wybraną wartość temperatury lampka sygnalizacyjna zgaśnie.


   • Przed wyjęciem produktów z misy należy wyłączyć urządzenie.


   • W celu usunięcia płynnych pozostałości z misy, należy użyć dźwigni służącej do przechylania misy i wylać jej zawartość do wcześniej przygotowanego zbiornika, tylko po uprzednim ich wystudzeniu.


   • Ustawienia pokrętła regulatora temperatury:

image


 


    • W celu odchylenia patelni pociągnąć rączkę (1) i opuścić patelnię (2). Tak jak na rysunku poniżej:

image


Strzałka przy pokrętle termostatu wskazuje kierunek pochylenia patelni (spust płynnych pozostałości).




UWAGA!

Użytkowanie niniejszego urządzenia jako frytownicy jest zabronione. Grozi pożarem.

Urządzenia nie należy przenosić, gdy przewód zasilający jest podłączony do gniazdka, temperatura powierzchni roboczej misy wynosi powyżej 40°C oraz gdy w misie jest jakakolwiek zawartość.





  • Bardzo dobra patelnia, sprawna obsługa zamówienia i expresowa wysyłka towaru. Pozdrawiam
    Magda.R (2020-01-10)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Bardzo miła obsługa sklepu, patelnia dotarła do nas na drugi dzień, jeszcze raz dziękuję. To na pewno nie ostatni nasz zakup.
    Grzegorz (2019-11-19)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com