-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Urządzenia do hod-dog
- Lampy do podgrzewania potraw
- Bemary nastawne
- Grille kontakowe
- Opiekacze
- Salamandry
- Płyty grillowe
- Smażalniki do pączków, ryb, krokietów
- Frytownice
- Kuchenki mikrofalowe i indukcyjne
- Naleśnikarki
- Gofrownice gastronomiczne
- Witryny grzewcze
- Urządzenia do gyrosa kebaba
- Patelnie elektryczne uchylne
- Tostery
- Rożna
- Pozostałe
- Kotły warzelne
- Zmywarki gastronomiczne Stalgast uniwersalne 500x500
- Zmywarki przemysłowe
- Zmywarki do szkła barowe gastronomiczne
- Zmywarki kapturowe Stalgast gastronomiczne
- Zmywarki do restauracji
- Baseny gastronomiczne
- Płyny do zmywarek
- Podstawy do zmywarek
- Akcesoria do zmywarek
- Baterie i wylewki
- Zmiękczacze wody i filtry do wody
- Płuczki do szkła
- Młynki koloidalne
- Korki przelewowe
- Miksery spiralne - do pizzy, pierogów
- Miksery planetarne
- Miksery i blendery
- Cuttery
- Roboty wielofunkcyjne cutter - szatkownica
- Pozostałe
- Szatkownice do warzyw
- Maszynki do mięsa - wilki
- Kotleciarki
- Krajalnice sklepowe
- Krajalnice do wędlin i sera
- Obieraczki do ziemniaków
- Piły do kości
- Urządzenia wielofunkcyjne
- BLACK promocje do - 29 %
- Nowości
- Nasze bestsellery
- Polecamy
- Korzystne raty lub leasing
-
-
Kategorie
- Urządzenia do hod-dog
- Lampy do podgrzewania potraw
- Bemary nastawne
- Grille kontakowe
- Opiekacze
- Salamandry
- Płyty grillowe
- Smażalniki do pączków, ryb, krokietów
- Frytownice
- Kuchenki mikrofalowe i indukcyjne
- Naleśnikarki
- Gofrownice gastronomiczne
- Witryny grzewcze
- Urządzenia do gyrosa kebaba
- Patelnie elektryczne uchylne
- Tostery
- Rożna
- Pozostałe
- Kotły warzelne
- Zmywarki gastronomiczne Stalgast uniwersalne 500x500
- Zmywarki przemysłowe
- Zmywarki do szkła barowe gastronomiczne
- Zmywarki kapturowe Stalgast gastronomiczne
- Zmywarki do restauracji
- Baseny gastronomiczne
- Płyny do zmywarek
- Podstawy do zmywarek
- Akcesoria do zmywarek
- Baterie i wylewki
- Zmiękczacze wody i filtry do wody
- Płuczki do szkła
- Młynki koloidalne
- Korki przelewowe
- Miksery spiralne - do pizzy, pierogów
- Miksery planetarne
- Miksery i blendery
- Cuttery
- Roboty wielofunkcyjne cutter - szatkownica
- Pozostałe
- Szatkownice do warzyw
- Maszynki do mięsa - wilki
- Kotleciarki
- Krajalnice sklepowe
- Krajalnice do wędlin i sera
- Obieraczki do ziemniaków
- Piły do kości
- Urządzenia wielofunkcyjne
- BLACK promocje do - 29 %
- Nowości
- Nasze bestsellery
- Polecamy
- Korzystne raty lub leasing
-
- Kategorie
- Szukaj
-
Piece konwekcyjne gastronomiczne
Piec konwekcyjny gastronomiczny to profesjonalne urządzenie, które będzie niezawodne w wielu miejscach: barach, restauracjach, stołówkach, piekarniach czy cukierniach. Wszędzie tam ważne jest nie tylko to, aby dania lub wypieki zostały przygotowane szybko, ale także zachowały swój wyjątkowy smak, zapach i wygląd. Takie połączenie sprawia, że codzienna praca jest znacznie łatwiejsza, bardziej wydajna, a co za tym idzie - przynosi znacznie lepsze efekty, jeżeli chodzi o zwiększenie sprzedaży i zadowolenie klientów.
W sklepie Termosy.com.pl oferujemy najwyższej jakości piece konwekcyjne gastronomiczne od znanych na rynku producentów. To sprzęt gastronomiczny wyróżniający się nie tylko łatwością obsługi, ale dodatkowo także niezawodnością działania, eleganckim wyglądem i łatwym procesem konserwacji. Dzięki niemu obróbka termiczna żywności zawsze będzie przebiegać niezawodnie. Sprawdź asortyment i wybierz najlepszy piec konwekcyjny gastronomiczny do cukierni, piekarni albo innego miejsca.
Piece konwekcyjne gastronomiczne - zasada działania
Piece konwekcyjne gastronomiczne to urządzenia, które do obróbki termicznej wykorzystują zjawisko konwekcji. Oznacza to, że gorące powietrze wprowadzane jest do komory za pomocą specjalnych wentylatorów. Takie rozwiązanie posiada wiele zalet, jeżeli chodzi o jakość przyrządzanych dań, a także szybkość gotowania czy smażenia. Przede wszystkim w urządzeniu przez cały czas panuje taka sama temperatura, przez co potrawy pieką się nie tylko szybko, ale także równomiernie.
W piecu konwekcyjnym gastronomicznym można przyrządzać różne dania w tym samym czasie. Smaki i zapachy nie mieszają się ze sobą, co ma ogromne znaczenie dla zachowania ich niepowtarzalnego smaku i aromatu. W piecu konwekcyjnym można przyrządzać potrawy z niewielką ilością tłuszczu, co jest bardzo zdrową alternatywą. Prowadząc lokal gastronomiczny, warto mieć na uwadze to, aby serwowane dania nie tylko zachowały smak i soczystość (jak na przykład mięsa), ale dodatkowo też zawierały znacznie mniej tłuszczów.
Zalety pieca konwekcyjnego gastronomicznego
Piece konwekcyjne gastronomiczne cieszą się bardzo dużą popularnością zarówno wśród zawodowych szefów kuchni, jak też początkujących amatorów sztuki kulinarnej. Można w nich przygotowywać potrawy w różny sposób: grillować, blanszować, piec w niskich temperaturach czy smażyć. Przyrządzone w piecach dania zawsze smakują wybornie, a czas oczekiwania jest znacznie krótszy. To z kolei przekłada się na duże oszczędności energii, co w dłuższej perspektywie okazuje się naprawdę korzystnym rozwiązaniem. Intuicyjny panel sterowania znacznie ułatwia obsługę, dlatego do obsługi pieca konwekcyjnego nie trzeba przechodzić specjalnych szkoleń. Nasz sklep posiada w swojej ofercie zarówno modele manualne, jak i elektroniczne.
Piece konwekcyjne gastronomiczne to świetne rozwiązanie do profesjonalnej kuchni. Wybierając wyposażenie gastronomii, warto zaufać znanym w branży markom, które od lat są synonimem niezawodności. Urządzenia są wykonane z najwyższej jakości materiałów, przede wszystkim stali nierdzewnej. Dzięki temu można je łatwo utrzymać w czystości, są odporne na uszkodzenia czy zarysowania. Piec konwekcyjny pozwala dobrać parametry odpowiednio do danej potrawy, aby za każdym razem smakowała idealnie.
Postaw na profesjonalne piece konwekcyjne do gastronomii z naszej oferty
W naszym sklepie gastronomicznym znajdziesz piece konwekcyjne od znanych na rynku producentów. Bogaty wybór sprawia, że bez trudu znajdziesz model idealny zarówno do małej gastronomii, jak też dużej kuchni w luksusowej restauracji. Przyrządzane w piecach konwekcyjnych dania z całą pewnością podbiją podniebienia gości, dzięki czemu praca w kuchni stanie się jeszcze większą przyjemnością. Szeroki wybór urządzeń pozwala wybrać model sterowany elektronicznie lub można zdecydować się na sterowanie manualne.
Piece konwekcyjne można dopasować między innymi pod kątem rozmiaru blachy, co ma duże znacznie, kiedy w naszym lokalu popisowym daniem są na przykład mięsa czy ryby.
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|