• Kategorie
  • Szukaj
  • Stoły chłodnicze

Stoły chłodnicze to urządzenia, które obowiązkowo powinny się znaleźć w wielu lokalach gastronomicznych. Przeznaczone są do przygotowywania, przechowywania, a także eksponowania gotowych dań czy produktów spożywczych w obniżonych temperaturach. Dzięki temu żywność przez długi czas nie tylko zachowuje świeżość i najważniejsze właściwości odżywcze, ale ponadto prezentuje się niezwykle atrakcyjnie. Jest to bardzo ważne, aby zachęcić gości do skosztowania potrawy i ponownego odwiedzenia naszego baru czy restauracji.

W ofercie sklepu Termosy.com.pl można znaleźć stoły chłodnicze od renomowanych dostawców, w tym tak cenionych na rynku producentów, jak Stalgast czy Yato. Zapraszamy również do zapoznania się z naszą ofertą na pozostałe urządzenia: witryny chłodnicze, szafy chłodnicze, gastronomiczne, szafy mroźnicze, a także wiele innych przydatnych urządzeń chłodniczych przeznaczonych dla profesjonalnej gastronomii.

Stoły chłodnicze - idealne dla Twojego lokalu

Sukces w branży gastronomicznej to przede wszystkim pyszne dania, które przyrządzane są ze świeżych produktów. Niektóre z nich, aby zachowały swój smak i właściwości, muszą być przechowywane w odpowiednio niskich temperaturach. W tym celu w wielu lokalach niezbędne okazują się profesjonalne stoły chłodnicze. Znacznie poprawiają komfort codziennej pracy i sprawiają, że dania za każdym razem smakują naprawdę wyśmienicie.

Wspomniane urządzenia można idealnie dopasować do naszych potrzeb, a także specyfiki miejsca pracy. Posiadają odpowiednio dużą powierzchnię roboczą, a także miejsce do przechowywania. Dzięki temu wszystkie potrzebne produkty mamy zawsze pod ręką. Dodatkowo możemy wybrać modele stołów chłodniczych z dodatkowymi nadstawkami, co jest niezwykle wygodne na przykład podczas przyrządzania sałatek lub pizzy.

Postaw na stoły chłodnicze z naszej oferty

Stoły chłodnicze z oferty naszego sklepu to wysoka jakość, a także estetyczne wykonanie. Decyduje o tym przede wszystkim materiał, z jakiego zostały wykonane, czyli stal nierdzewna. Dzięki temu są one nie tylko łatwe w czyszczeniu, ale również odporne na korozję czy intensywne użytkowanie. Dodatkowo niektóre z nich wyposażone są w dodatkowe szuflady, co jeszcze bardziej podnosi komfort pracy, ponieważ wszystkie potrzebne produkty znajdują się pod ręką.

Stoły chłodnicze z dodatkowymi nadstawkami będą idealnym rozwiązaniem na przykład w pizzeriach czy barach sałatkowych. To miejsca, gdzie liczy się nie tylko smak potraw, ale również ich szybkie przygotowanie.

Stoły chłodnicze do lokali gastronomicznych - możliwości ich wykorzystania

Stoły chłodnicze w profesjonalnej kuchni pełnią kilka bardzo ważnych funkcji, dzięki którym przechowywanie produktów oraz przyrządzania potraw staną się znacznie prostsze. Przede wszystkim są niezwykle praktycznym połączeniem lodówki z blatem roboczym. Jak wiadomo, w zapleczu kuchennym bardzo często panują wysokie temperatury, dlatego przygotowywanie posiłków w warunkach, gdzie można bezpiecznie zrobić dania z mięsa, ryb, owoców morza czy innych mrożonek jest niezwykle komfortowe dla szefów kuchni.

Gastronomiczne stoły chłodnicze będą zatem niezbędne w takich miejscach, jak na przykład restauracje, bary, stołówki albo firmy cateringowe. Wielość dostępnych w naszej ofercie modeli sprawia, że można je dopasować do wielkości pomieszczenia, w którym mają się one znajdować, jak też indywidualnych wymagać zależnych między innymi od tego, jakie ilości zapasów gromadzimy. Wytrzymałe stoły chłodnicze pozwolą nam szybko przygotować sałatki, tatar, pizzę, kanapki, a także wiele potraw na zimno i nie tylko.

Rodzaje stołów chłodniczych

Stoły chłodnicze dla profesjonalnej gastronomii dostępne są w wielu wariantach. W asortymencie można znaleźć zarówno modele dwudrzwiowe, jak i modele trzydrzwiowe. Pozwala nam to dopasować sprzęty chłodnicze idealnie do wymiarów zaplecza kuchennego. Blat stołu chłodniczego to przede wszystkim dodatkowa przestrzeń do pracy, co ma ogromne znaczenie dla komfortu gotowania. Stoły chłodnicze gwarantują, że podczas przyrządzania posiłków panować będą idealne warunki higieniczne, a artykuły spożywcze przechowywać będziemy w optymalnych temperaturach.

Stoły chłodnicze do pizzy albo specjalnie skonstruowany stół chłodniczy sałatkowy to sprzęty chłodnicze posiadające specjalne funkcje, o których warto pamiętać. Praktyczna nadstawka chłodnicza na pojemniki sprawia, że wszystkie potrzebne produkty mamy wprost na wyciągnięcie ręki. Od teraz przygotowanie pizzy, kanapek czy sałatki będzie znacznie łatwiejsze. Taka nadstawka sałatkowa posłuży nam na przykład jako miejsce na oliwki, sałatę, krojoną paprykę, kapary, plasterki wędlin i wiele innych dodatków.

Jakie zalety mają stoły chłodnicze w lokalach gastronomicznych?

Jeżeli chodzi o zalety stołów chłodniczy, to są one w pierwszej kolejności dodatkowym blatem roboczym oraz przestrzenią na przechowywanie produktów. To pozwala nam szybciej przyrządzać posiłki, dzięki czemu nasi goście nie muszą długo czekać na ich wydanie. Sprawna obsługa znacznie poprawia funkcjonowanie restauracji i sprawia, że dane miejsce jest znacznie chętniej odwiedzane.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com