• Kategorie
  • Szukaj
  • Plastikowe deski do krojenia HACCP

Plastikowe deski do krojenia HACCP to niezwykle przydatne, a jednocześnie popularne akcesoria kuchenne. Korzystamy z nich bardzo chętnie w wielu miejscach, gdzie siekamy oraz kroimy produkty spożywcze. Ich walory doceniają szefowie kuchni, a także gospodynie domowe. W ofercie naszego sklepu znajdziesz deski wykonane z bardzo bezpiecznego i często wykorzystywanego w branży spożywczej polipropylenu. Sprawdź ich zalety i wybierz modele najlepiej dopasowane do własnych potrzeb.

Plastikowe deski do krojenia HACCP - odkryj ich zalety

Plastikowe deski do krojenia HACCP cieszą się ogromną popularnością i znajdziemy je w naprawdę wielu zapleczach kuchennych. Przede wszystkim są bardzo lekkie, wyróżnia je niska cena, a także łatwość czyszczenia. Bez obaw możemy je potraktować różnymi detergentami, a także szczoteczką do szorowania. Wykonane z odpowiedniego tworzywa deski są bardzo higieniczne, a jednocześnie bezpieczne w kontakcie z żywnością. Jeżeli interesują nas plastikowe deski do krojenia, to powinniśmy szczególną uwagę zwrócić na modele wykonane z polipropylenu.

Jak już zostało wspomniane, ten materiał jest powszechnie wykorzystywany w gastronomii. Po pierwsze jest bezwonny i nietoksyczny, dlatego nie wchodzi w reakcję z żywnością. Wykonane z takiego tworzywa deski kuchenne są bezpieczne dla zdrowia i nie mają wpływu na smak potraw. Ponadto jest bardzo odporny na działanie różnorodnych substancji, w tym kwasów i zasad.

Wybierz plastikowe deski do krojenia w różnych kolorach i rozmiarach

W ofercie naszego sklepu można znaleźć plastikowe deski do krojenia HACCP w różnych kolorach oraz rozmiarach. W ten sposób łatwo dopasujesz je do konkretnego produktu spożywczego, który chcesz na nich kroić. Warto postawić na zestaw desek w różnych rozmiarach, aby zawsze mieć pod ręką odpowiedni model. Oferujemy plastikowe deski do krojenia wykonane z bardzo trwałego polipropylenu od renomowanego producenta, czyli firmy Stalgast. Ich wyroby dla branży gastronomicznej od wielu lat cieszą się bardzo dużym powodzeniem. Możemy je znaleźć w eleganckich lokalach gastronomicznych, jak i kuchnia wielu polskich gospodyń domowych.

Znaczenie desek do krojenia HACCP w profesjonalnej gastronomii

W profesjonalnej gastronomii deski do krojenia HACCP pełnią podstawową rolę w utrzymaniu wysokich standardów higieny oraz bezpieczeństwa żywność. System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, czyli Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli) wymaga, aby każda grupa produktów spożywczych była krojona na desce w innym kolorze. Można w ten sposób zapobiec zanieczyszczeniom krzyżowym - przenoszeniu bakterii z jednego rodzaju żywności na inny.

Ponadto - kolorowe deski do krojenia HACCP uniemożliwiają mieszanie się smaków i zapachów. Każdy kolor ma swoje przeznaczenie:

  • czerwony - surowe mięso;
  • żółty - drób;
  • niebieski - surowe ryby i owoce morza;
  • zielony - warzywa i owoce;
  • brązowy - wędliny, gotowane mięso;
  • biały - pieczywo i nabiał.

Deski gastronomiczne HACCP stanowią niezbędne wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. Mają ogromny wpływ na komfort pracy w kuchni i zachowanie najwyższych standardów podczas przyrządzania posiłków. Rozróżnienie desek jest bardzo ważne dla jakości potraw, dlatego każdy kucharz powinien wiedzieć, do czego służą deski HACCP dostępne w różnych kolorach.

W naszej ofercie znajdziesz też inne niezbędne wyposażenie gastronomii. Sprawdź więcej szczegółów i wybierz sprzęt gastronomiczny od renomowanych producentów, który sprawdzi się w każdej kuchni.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com