• Kategorie
  • Szukaj
  • Zamrażarki szokowe

Zamrażarki szokowe (inaczej określane również jako szokówki gastronomiczne) to urządzenia chłodnicze przeznaczone do bardzo szybkiego obniżania temperatury różnych produktów spożywczych lub potraw. Stanowią one niezbędne wyposażenie zaplecza kuchennego w wielu restauracjach, barach, a także innych miejscach, w których przechowuje się jedzenie w niskich temperaturach.

W ofercie sklepu Termosy.com.pl znajdziesz zamrażarki szokowe znanego i cenionego na rynku producenta urządzeń i akcesoriów do gastronomii - Stalgast. Wielość dostępnych modeli zamrażarek szokowych sprawia, że bez trudu dopasujesz je do przestrzeni własnej kuchni.

Zamrażarki szokowe - jak działają?

Zamrażarki szokowe zostały skonstruowane z myślą o niezwykle szybkim schładzaniu bądź zamrażaniu jedzenia. Takie gwałtowne obniżenie temperatury pozwala zachować wszystkie właściwości produktów, jak smak, wygląd czy konsystencja. Dzięki temu po rozmrożeniu wciąż wyglądają niezwykle apetycznie. Zamrażarki szokowe pozwalają nam nie tylko szybko zamrozić konkretne produkty, ale także chronią przed ryzykiem rozmnażania się szkodliwych dla naszego zdrowia bakterii.

Takie urządzenia z powodzeniem mogą być używane w dużych restauracjach, jak i niewielkich lokalach. Szokówki gastronomiczne doskonale sprawdzą się na przykład w piekarniach, cukierniach, czy firmach zajmujących się cateringiem.

Zamrażarki szokowe - szybkie zamrażanie, łatwiejsza praca

Jak już zostało wspomniane, szokówki gastronomiczne znajdują zastosowanie w wielu lokalach gastronomicznych, bez względu na ich wielkość. To przede wszystkim znacznie łatwiejsza i bardziej wydajna praca w tej wymagającej branży, jaką jest gastronomia. Jakie zalety posiada wspomniane urządzenie, jeżeli chodzi o prowadzenie biznesu? Po pierwsze dzięki zamrażarkom szokowym możemy przygotować potrawy z wyprzedzeniem, a potem bezpiecznie je zamrozić, bez ryzyka utraty ich smaku czy wartości odżywczych.

Pomoże to skrócić czas oczekiwania na wydanie posiłku, a także uniknąć sytuacji, kiedy dania zabraknie w menu. Takie rozwiązanie z całą pewnością docenią nie tylko kucharze, ale również goście odwiedzający lokal. Jest to również idealne rozwiązanie, aby zniwelować problem marnowania żywności.

Szokówki gastronomiczne - szybkie schładzanie to lepsza żywność

Schładzarko zamrażarki szokowe to idealny sposób na to, aby żywność nie traciła swojego smaku czy cennych składników odżywczych. Wszystko to możliwe jest dzięki wyjątkowemu działaniu szokówki, gdzie cząsteczki wody na żywności od razu zamieniają się w malutkie kryształy. Taki proces mrożenia produktów pozwala zachować ich niezwykłe właściwości, co ma kluczowe znacznie w przypadku restauracji czy firmy cateringowej.

W przypadku potraw, jakie podawane są w gastronomii, bardzo ważne jest, aby zachować ich konsystencję i długą przydatność do spożycia. Zamrażarka szokowa to niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego, gdzie liczy się najwyższa jakość serwowanych potraw.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com