• Kategorie
  • Szukaj
  • Miksery spiralne do wyrabiania ciasta

Miksery spiralne to specjalistyczne maszyny przeznaczone do wyrabiania ciężkich ciast, czyli takich, które wyróżniają się dużą gęstością. To właśnie one używane są do przyrządzania tak popularnych i lubianych potraw, jak chociażby pizza czy pierogi. Wspomniane urządzenie stanowi niezbędne wyposażenie w wielu lokalach gastronomicznych. Nie może go zabraknąć między innymi w piekarniach, restauracjach bądź pizzeriach. Z jego dużej mocy korzystają także cukiernie. Dzięki niemu przygotowanie ciasta nie będzie już stanowić żadnego problemu. W ofercie sklepu Termosy.com.pl czekają na Państwa modele od uznanych producentów, które bez trudu można dopasować zarówno do indywidualnych potrzeb, jak i specyfiki konkretnej restauracji czy pizzerii.

Miksery spiralne - profesjonalne urządzenia do wyrabiania ciasta

Ręczne ugniatanie ciast ciężkich jest zajęciem nie tylko czasochłonnym, ale również bardzo męczącym. W przypadku pizzy czy pierogów powinno mieć ono idealną konsystencję, aby potrawa smakowała i wyglądała wyśmienicie. W gastronomii do tego typu prac z powadzeniem wykorzystywane są specjalistyczne urządzenia, czyli wysokiej jakości miksery spiralne. To dzięki nim ciasto jest idealnie ugniecione, a wszelkie składniki perfekcyjnie ze sobą połączone.

Mikser spiralny sprawdzi się również doskonale, kiedy chcemy przygotować ciasto na chleb, makaron czy wyborne pączki. Będzie także niezastąpiony w przypadku wielu innych wyrobów cukierniczych, jak chociażby ciasta z przeróżnymi dodatkami. Miksery spiralne od lat znajdują zastosowanie w gastronomii, a wyrabianie ciasta przy ich użyciu staje się niezwykle szybkie, proste i - co bardzo istotne - bezpieczne.

Miksery spiralne ze sklepu Termosy.com.pl

W naszej ofercie można znaleźć miksery spiralne od cenionego w branży producenta, czyli firmy Yato. Wykonane zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest niezwykle odporna na korozję oraz intensywne użytkowanie. Posiadają zróżnicowane parametry, dlatego łatwo wybrać model idealny. Maszyna może być przede wszystkim dopasowana do naszych potrzeb pod kątem pojemności misy. Do wyboru mamy sprzęt od 20 do nawet 50 litrów. Odpowiednio duża misa zapewnia nie tylko idealne wyrobienie ciasta, ale także przygotowanie jego dostatecznej ilości.

Miksery posiadają zróżnicowaną pojemność dzieży, a wszelkie elementy, mające kontakt z produktami spożywczymi, zostały wykonane z bardzo bezpiecznej stali. Dzięki temu ciasto na pizzę czy inne dania przygotowane będzie z najwyższą dbałością o bezpieczeństwo. Ponadto modele zostały wyposażone w silnik o dużej mocy, a zawartość dzieży obraca się wraz ze spiralą. To znacznie przyśpiesza pracę, a także zapewnia jeszcze lepsze połączenie wszystkich produktów na ciasto. Obrotowa misa to znacznie większy komfort pracy.

Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich

Mikser spiralny stanowi niezbędne wyposażenie wielu lokali gastronomicznych. Ceniony jest głównie za dokładne i szybkie wyrobienie ciasta na pierogi, pizzę i wiele innych lubianych dań kuchni polskiej i światowej. Korzystają z niego nie tylko restauracje czy pizzerie. Wiele osób używa go także w warunkach domowych. Dzięki niemu produkty są idealnie połączone, a wypieki zawsze udane. To świetny sposób na zwiększenie ilości dań w menu.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com