• Kategorie
  • Szukaj
  • Kloce masarskie

Kloce masarskie stanowią niezbędny element wyposażenia sklepów mięsnych, zakładów rzeźniczych oraz wielu lokali gastronomicznych. Przeznaczone są do sprawnego, a także bezpiecznego rąbania mięsa na mniejsze części. W ofercie sklepu Termosy.com.pl można znaleźć solidne i niezwykle wytrzymałe modele od cenionego w branży producenta, czyli firmy Stalgast. Dzięki nim rozbiórka drobiu, wołowiny czy wieprzowiny stanie się znacznie prostsza, co z kolei pozytywnie wpłynie na komfort i efektywność pracy. Sprawdź nasz asortyment i wybierz kloce do mięsa najlepiej dopasowane do Twoich potrzeb, jak również specyfiki konkretnego miejsca.

Kloce masarskie drewniane - niezbędne w sklepach mięsnych i nie tylko

Trudno wyobrazić sobie drugie danie (a szczególnie niedzielny obiad) bez schabowego lub pysznej rolady. Aby jednak przyrządzić te wyśmienite potrawy, wcześniej musimy zaopatrzyć się w świeże mięso, które wcześniej zostało odpowiednio przygotowane. To właśnie dlatego niezbędnym akcesorium w sklepach mięsnych, rzeźniach, stołówkach czy restauracjach są odpowiednie kloce masarskie. To specjalne blaty (najczęściej wykonane z drewna), na których możemy rąbać oraz rozbijać różne gatunki mięsa.

Wspomniane akcesoria umożliwiają bardzo dokładną, a jednocześnie bezpieczną obróbkę świeżego mięsa. Możemy go między innymi podzielić na mniejsze partie, rozbić na odpowiednią grubość bądź oddzielić od kości. W ten sposób produkty zostają odpowiednio przygotowane do sprzedaży lub dalszej obróbki.

Kloce masarskie do rąbania mięsa ze sklepu Termosy.com.pl

W ofercie sklepu gastronomicznego Termosy.com.pl można znaleźć kloce masarskie do rąbania mięsa od renomowanej firmy Stalgast. Zostały wykonane ze specjalnie wyselekcjonowanego drewna bukowego oraz grabowego, które jest niezwykle wytrzymałe. Innym materiałem, wykorzystywanym do produkcji kloców do mięsa, jest polietylen. To tworzywo bardzo popularne w branży gastronomicznej. Jest nie tylko odporne na intensywne użytkowanie, ale także bezpieczne dla produktów spożywczych.

Do wyboru mamy dwa modele kloców masarskich. Tradycyjne stanowią doskonałe zabezpieczenie blatu lub stołu. Jest to drewniana płyta o stosownej grubości, na której można rozbijać lub rąbać mięso. Drugi rodzaj to kloce na specjalnej podstawie, wykonanej ze stali nierdzewnej. Będą idealne, kiedy nie dysponujemy dostatecznie dużą powierzchnią roboczą, na przykład w sklepach mięsnych w pobliżu lady. Różne rozmiary pozwalają wybrać kloce najlepiej dopasowane do indywidualnych potrzeb użytkowników, jak też powierzchni stołu roboczego bądź blatu.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com