• Kategorie
  • Szukaj
  • Maszyny i urządzenia do rozdrabniania żywności

Maszyny i urządzenia do rozdrabniania żywności to sprzęt gastronomiczny, który jest wręcz niezbędny w każdej profesjonalnej kuchni. Chyba każdy zawodowy kucharz, ale także początkujący adept sztuki kulinarnej, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że podstawą przygotowywania wykwintnych potraw są nie tylko odpowiednie składniki, ale również ich prawidłowa obróbka mechaniczna. W tym celu niezbędnym wyposażeniem baru, restauracji, hotelu albo firmy cateringowej powinny być wysokiej jakości urządzenia rozdrabniające. Z ich pomocą możemy szybko i łatwo kroić, siekać czy zblendować wiele produktów. Takie urządzenia gastronomiczne przydadzą się w przypadku obróbki mechanicznej owoców, warzyw, mięsa i wielu innych produktów.

Profesjonalne maszyny i urządzenia do rozdrabniania warzyw, owoców i nie tylko

Urządzenia gastronomiczne do rozdrabniania warzyw bądź owoców ułatwią nam szybkie i, co niezwykle istotne, precyzyjne rozdrabnianie, krojenie w kostkę albo paski, rozcieranie, mielenie albo blendowanie potrzebnych nam aktualnie produktów. W ofercie sklepu Termosy.com.pl znaleźć można bogaty asortyment profesjonalnych maszyn i urządzeń do rozdrabniania żywności. Dzięki nim praca w kuchni będzie znacznie bardziej wydajna, a goście za każdym razem otrzymają dania zachwycające nie tylko smakiem, ale i wyglądem.

Zobacz również garnki gastronomiczneodstojniki na miód, a także wyposażenie pizzerii.

Wykorzystanie maszyn i urządzeń do rozdrabniania żywności w profesjonalnej kuchni

Obróbka mechaniczna żywności (inaczej określana również jako obróbka mechaniczna) to bardzo czasochłonne zajęcie w każdym lokalu gastronomicznym. Do rozdrabniania warzyw i owoców potrzeba nie tylko cierpliwości, ale także ogromnej precyzji. Stosowne urządzenia i maszyny do rozdrabniania mogą być wykorzystywane między innymi do oddzielania części niejadalnych, krojenia ziemniaków na idealne frytki, miksowania składników oraz wyrabiania ciasta.

W sklepie Termosy.com.pl znaleźć można maszyny oraz urządzenia do rozdrabniania żywności pochodzące od renomowanych producentów. Wykonane zostały z najwyższej jakości materiałów i zaprojektowane z myślą o profesjonalnej gastronomii. Takie maszyny do rozdrabniania mogą pracować niezawodnie przez naprawdę długi czas.

Maszyny i urządzenia do rozdrabniania żywności - poznaj naszą ofertę

W naszej ofercie można znaleźć bardzo bogaty wybór różnorodnych urządzeń do rozdrabniania warzyw i owoców, szatkowania, cięcia albo miksowania. W ten sposób właściciele lokali gastronomicznych mają możliwość nie tylko znacznie przyspieszyć pracę w kuchni, ale dodatkowo poszerzyć menu o zupełnie nowe dania. Jeżeli chodzi o maszyny do rozdrabniania żywności, to oferujemy między innymi:

  • wielofunkcyjne urządzenia Robot Coupe,
  • szatkownice do warzyw,
  • miksery do wyrabiania ciężkich ciast,
  • piły do kości,
  • krajalnice, dzięki którym pokroisz sery oraz wędliny na idealnie równe plasterki,
  • kotleciarki,
  • obieraczki do ziemniaków i wiele innych niezawodnych urządzeń do rozdrabniania warzyw, owoców, mięsa, a także pozostałych surowców wykorzystywanych w czasie gotowania.

Oferujemy także niezbędne akcesoria, jak na przykład tarcze do szatkownic o różnej średnicy. Niezawodne maszyny do rozdrabniania sprawią, że szybko i bez zbędnego wysiłku przygotujesz różne produkty spożywcze do dalszej obróbki lub gotowego podania.

Przykłady zastosowań maszyn i urządzeń do rozdrabniania żywności w gastronomii

W celu przygotowania różnego rodzaju zup-kremów i puree, niezbędne w kuchni będą profesjonalne miksery i blendery o wysokiej mocy. Szatkownice rozprawią się z warzywami i owocami, przyspieszając żmudną pracę ręczną. Posiadamy nie tylko same urządzenia do obróbki mechanicznej, ale też akcesoria i części zamienne. Mielenie mięs to bardzo popularna w naszej kuchni forma obróbki mechanicznej. Nie sposób wyobrazić sobie wielu tradycyjnych obiadów bez klopsików, kotletów mielonych, pulpetów i pasztetów. Nasze urządzenia o wysokich standardach jakościowych zapewnią odpowiednią jakość i gwarantują wieloletnie zadowolenie. Z tak twardym materiałem jak kości rozprawią się nasze piły.

Krajalnice do wędlin i serów to nieoceniona pomoc w kuchni. Nie tylko przyspieszają pracę, ale są dokładniejsze niż ludzka ręka. Dzięki nim możliwe jest krojenie wędlin na bardzo cienkie plastry, a takie właśnie rozwiązanie podnosi niejednokrotnie walory smakowe, jak na przykład w przypadku wędlin suszonych: szynka parmeńska, czy schwarzwaldzka.

Jak urządzenia do rozdrabniania żywności, warzyw i owoców ułatwiają pracę w kuchni?

Mielenie, krojenie, przecieranie, szatkowanie, miksowanie - wszystkie te czynności są wykonywane praktycznie codziennie w każdym zapleczu kuchennym. Bardzo często zajmują one wiele czasu, a także wymagają użycia siły, cierpliwości i wielokrotnie także zdolności manualnych. Estetyka jest bardzo ważna w lokalach gastronomicznych, dlatego wykonywanie ręcznie różnych prac związanych z obróbką mechaniczną żywności może być zajęciem bardzo trudnym, szczególnie dla początkującego kucharza.

Zakup profesjonalnych maszyn i urządzeń do rozdrabniania żywności, w tym warzyw i owoców, może nam znacznie pomóc w codziennych pracach. Przede wszystkim maszyny wielofunkcyjne Robot Coupe, miksery, a także krajalnice przyśpieszają wykonywanie wielu czynności. Do tego produkty są zawsze pokrojone na idealnie równe kawałki, a składniki użyte na przykład do przygotowania ciasta na pierogi, perfekcyjnie połączone. W ofercie możesz ponadto znaleźć także niezastąpione urządzenia chłodnicze do gastronomii, dzięki którym produkty (warzywa, owoce, wiele ryb czy mięsa) możesz następnie przechowywać w odpowiednio niskich temperaturach, aby zachować ich świeżość.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com