• Kategorie
  • Szukaj
  • Pakowarki próżniowe komorowe

W każdym lokalu gastronomicznym bardzo ważne jest to, aby wszystkie produkty spożywcze przechowywane były w odpowiednich warunkach. Pozwala to na dłużej zachować ich świeżość, a tym samym przydatność do spożycia oraz dalszej obróbki. W tym celu bardzo często wykorzystuje się pakowarki próżniowe komorowe, które są niezastąpione w profesjonalnej kuchni. Dzięki nim żywność może być trzymana w specjalnych woreczkach, z których odessane zostało powietrze. Jego brak nie pozwala na rozwój bakterii czy pleśni. W sklepie Termosy.com.pl można znaleźć bardzo duży wybór profesjonalnych pakowarek próżniowych komorowych niezbędnych wszędzie tam, gdzie chcemy mieć pewność, że żywność przechowywana jest w idealnie sterylnych warunkach. Poznaj szczegóły.

Czym są pakowarki próżniowe komorowe?

Pakowarki próżniowe komorowe to urządzenia, które umożliwiają usuwanie powietrza z worków lub opakowań, zapewniając hermetyczne i próżniowe zamknięcie. Istotą działania tych maszyn jest umieszczenie produktów w specjalnej komorze, gdzie następnie usuwane jest powietrze, a opakowanie jest szczelnie zamykane. Dzięki temu procesowi, żywność jest pozbawiona tlenu, co znacząco wydłuża jej trwałość. Pakowarki próżniowe komorowe zostały zaprojektowane z myślą o profesjonalnej gastronomii, gdzie gromadzi się spore ilości zapasów.

Dlaczego warto postawić na pakowarki próżniowe komorowe?

Istnieje wiele powodów, dla których pakowarki próżniowe komorowe są tak często wykorzystywane w profesjonalnej gastronomii. Przede wszystkim pakowanie próżniowe znacznie wydłuża przydatność produktów do spożycia, pozwalając tym samym ograniczyć ilość wyrzucanych produktów. Usunięcie powietrza dodatkowo zachowuje smak, aromat i teksturę żywności, na przykład mięsa. Artykuły zapakowane w specjalne woreczki, z których odessano powietrze, zajmują też znacznie mniej miejsca w urządzeniach chłodniczych.

Pakowarki próżniowe komorowe mogą być wykorzystywane do przechowywania mięsa, owoców morza, ryb, warzyw oraz wielu innych produktów. Ponadto możemy z ich pomocą marynować żywność. Brak powietrza powoduje, że marynata lepiej wnika, nadając intensywny smak i zapach. Pakowarki próżniowe komorowe świetnie sprawdzą się też w przypadku gotowania sous-vide, które jest popularną metodą gotowania w kuchni molekularnej. Polega ono na gotowaniu w niskiej temperaturze przez wiele godzin w specjalnych próżniowych woreczkach.

Pakowarki próżniowe komorowe w ofercie sklepu Termosy.com.pl

Pakowarki komorowe sprawdzą się doskonale w restauracjach, hotelach czy cateringu. W naszym sklepie znajdziesz ich bogaty wybór, dlatego bez trudu dopasujesz urządzenie do specyfiki lokalu lub własnych preferencji.

  • Opinie naszych klientów
 
termosy.com.pl Reviews with ekomi-pl.com