• Kategorie
  • Szukaj
  • Piece do pizzy elektryczne

Piece do pizzy elektryczne

Żadna profesjonalna pizzeria nie obędzie się bez pieca do pizzy. To właśnie w nim wypiekany jest ten włoski przysmak uwielbiany przez miliony ludzi na całym świecie. W branży gastronomicznej pojawia się coraz więcej lokali specjalizujących się w wypieku pizzy, która jest chętnie zamawiana jako street food lub w swojej klasycznej wersji serwowanej we włoskich restauracjach. Do jej przygotowania niezbędny jest specjalistyczny sprzęt, jednak nie każda pizzeria czy restauracja może sobie pozwolić na piec kamienny – w takich sytuacjach idealnym i wcale nie gorszym rozwiązaniem będą kompaktowe piece do pizzy elektryczne. Mają liczne atuty - nie tylko pozwalają zaoszczędzić miejsce, ale również są łatwiejsze w utrzymaniu w czystości, mają niższą cenę, są proste w obsłudze, szybko się nagrzewają, co pozwala na usprawnienie pracy w lokalu oraz zwiększenie efektywności podczas wypieku.

Gazowe i elektryczne piece do pizzy – oferta dla gastronomii

W przeciwieństwie do kamiennych odpowiedników elektryczne piece do pizzy to nie tylko doskonały wybór dla małych i średnich lokali gastronomicznych, ale również większych, gdyż zaopatrzenie ich w wiele tego typu urządzeń pozwala na oszczędność miejsca, a także zwiększenie liczby wypieczonych pizzy na godzinę. W naszej ofercie znajdują się piece do pizzy elektryczne renomowanych marek z jedną lub dwiema komorami o różnych parametrach, jak chociażby zakres temperatur wypieku. Piece są wytrzymałe, a w dodatku objęte gwarancją. Sprawdzą się doskonale w sprzedaży obwoźnej. Oferujemy piece elektryczne i gazowe w pełnej gamie wymiarów, jedno i dwukomorowe, z oświetleniem komór, by tym lepiej kontrolować jakość wypieku. Zakres temperatury do 500ºC. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.